Expertises

Onze diensten

  • Laparoscopische sterilisatie

Laparoscopische sterilisatie

De kijkoperatie oftewel de laparoscopie

Dierenarts Jelke Jan Smit was de eerste in de Haagse regio die met de laparoscopische sterilisatie begon (januari 2009) op de Javastraat 67 (De Dierendokter). Hij steriliseert teefjes alleen nog maar middels de laparoscopie en niet meer volgens de vroegere methodes. Deze nieuwere, minimaal invasieve, techniek wordt door de veterinaire wetenschap op dit moment als eerste keus gezien vanwege de voordelen die het biedt. Dit komt omdat alle benoemde voordelen in diverse wetenschappelijke studies aangetoond worden.

Bij De Dierendokter op de Javastraat 67 in Den Haag kan uw hond gesteriliseerd worden door middel van de kijkoperatie, oftewel de laparoscopie.

De techniek die hij gebruikt is op dit moment de meest vlotte methode en het minst belastend voor de hond. Door middel van twee kleine sneetjes (± 5 mm) worden de eierstokjes vlot verwijderd. Door het eerste sneetje wordt er een camera de buikholte ingebracht en door het tweede gaatje wordt een tangetje naar binnen gebracht waarmee de eierstok wordt verwijderd (nadat we de aan-en afvoerende vaten hebben afgesloten). De kleine sneetjes worden met 1 hechting gehecht met oplosbaar hechtmateriaal.

Niet alleen de sterilisatie van de teef kan door middel van deze mooie techniek gedaan worden. Ook is het heel goed mogelijk om niet ingedaalde testikels van reutjes en katers met behulp van de laparoscopie te verwijderen, voorheen moest hiervoor de buik geopend worden door een ruime buiksnede.

De laparoscopie wordt humaan al jaren gebruikt voor veel ingrepen. Het heeft zich ruimschoots bewezen. De voordelen zijn ook in de diergeneeskunde in diverse wetenschappelijke studies aangetoond!

Meer informatie over de kijkoperatie?

Indien u interesse heeft in deze methode dan kunt u ons het makkelijkst bellen (070 - 346 22 07) of het contactformulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. U kunt ook een mail sturen naar info@dierenkliniekzuiderpark.nl.

Voordelen kijkoperatie

  • Het gaat snel, dus een korte narcose.
  • Geen getrek aan de baarmoederbanden, geen handen in de buik.
  • Veel minder pijn, vrijwel pijnloos!
  • Een aanzienlijke kleinere kans op complicaties.
  • Een heel snel herstel (uren).